Työmatka. On aamuvarhainen ja istun metrossa. Metron seinässä on pari mainosta, joita olen kuullut radiostakin. Jotain ihme ilmaisia kirjoja pitäisi tilata että saa lukea koko stoorin jostain ihme asiasta. Toisessa julisteessa luki "Mulla ei ole enää tyhjä olo." Jumituin tuijottamaan tuota lausetta. Sitte mietin että on niin salamyhkäistä ja ilmaista että varmaan se kirja on tyyliin Raamattu ja Jumala se sitten pelastaa tuolta tyhjyydeltä ja milloin miltäkin (mainoksia oli erilaisia). Sitten siinä kuulokkeistani tuli biisissä kohta "Jesus walks" jnejne. Säikähdin jo että pitää alkaa jumalaan uskomaan mutta en mie. Ei minulle mitään jumalallisia viestejä kannata lähettää! Ainakaan jos ne pohjautuu kristinuskoon. Ja hei kamoon, eikö mikään tai kukaan muu muka voi pelastaa kuin Jumala tai Jeesus, hä?

Kotimatka. Käyn kaupassa ennen metroa ja ostan ekaa kertaa koskaan tetrakokoisen mustikkakeittojutun. Olenhan flunssassa. Metroon. Istun kamoineni jotain ehkä 5-kymppistä naista vastapäätä. Hän alkaa oitis luomaan epämääräisiä silmäilyjä suuntaani, vanha harppu kun on. Lienee aistinut outoutta olemuksessani. Häntä kiinnosti kovasti katsella mm. sitä kun join Pepsiä pullostani. Päätin huvittaa itseäni, joten otin esiin mustikkakeittopurkin, laitoin pillin paikalleen ja siinä istuin sitten pilli suussa melkein koko matkan. Ja imin! En sentään ryystänyt, lienee ollut naiselle omituisempaa se että pilli on suussa ja purkki tyhjenee vaikka mitään ei näy eikä kuulu. Enää hän ei kamalasti kehdannut katsoa. Hymyilytti muuten rutkasti minua itseäni!

Loppukevennys: Aamulla saapuessani työpaikan liepeille tuli taas nurkan takaa musta, iloinen spanieli. Irti, vapaana. Perässä parin metrin päässä tulee vanha lakkipäinen isäntä kädet selän takana ja käsissä aamulehti. Joskus ilmestyvät myös toisessa järjestyksessä; isäntä edellä, koira perässä. Aina samoihin aikoihin aamusta kun olen melkein työpaikan ovella. Missä asti lie aamuisin aina seikkailevat. Jotain Katajanokan alkuasukkaita :) Mukava näky toisinaan niin vaivalloiseen vuorokauden aikaan. Etenkin jos on hetkeä aiemmin metrossa peloteltu jeesuksella.

Yritän pitää lähestulkoon tällaista blogitustahtia päällä, muuten en kirjoita ikinä. Tämä vaatii asioihin tarttumista ja oikeaa eläytymistä! Tekee mieli kirjoittaa, ja myös jaksaa. Näin minä vältän tyhjyyden. Muunmuassa.


np. Chisu - Sabotage