Suunnittelin ensin etten tule tänään koneelle mutta kaverini ilmeisesti tarvitsi minua viihdykkeekseen tai jtn. Mutta en kai kovin myöhään ole, haluan lukea vielä Roope Ankkaa ja menen aamulla 8 töihin.

Kävin kirjastossa tänään uusimassa Draculan lainan ja lainasin samalla Mary Shelleyn Frankensteinin. Olisin halunnut englanninkielisen version mutta sitäpä ei ollut siellä, eikä ollut etsimiäni vampyyrikirjojakaan (englanniksi siis). Ja se on meidän pääkirjasto sentään! Ja kuvitelkaa nyt, hakukoneen mukaan ne kaikki ja vielä muutakin löytyy viereisen pikkukylän rupukirjastosta! Siis ei helvetti. Enkä kyllä jaksanut käydä mitään tilailemaan. Mut noh.
Juu ja sitten kävi semmoinen juttu siellä. Vilkaisin tänään palautettujen kirjojen hyllyä ja silmääni pisti kirja, jonka kannessa luki Troll. Englanninkielinen kirja, luin takakannen ja kiinnostuin ihan. Sitten katoin että mitäs hemmettiä, suomalainen kirjailija kyseessä, Johanna Sinisalo. Etsin sitten suomenkielisen version koska sehän on alkuperäinen ja lainasin, högöö. Suomenkielinen nimi on Ennen päivänlaskua ei voi. Aina mukavaa löytää sattumalta jotain uutta luettavaa.

Ja lopuksi suurmiesten lohduksi sitaatti Roope Ankasta:
Suurmiehen elo on yksinäistä. Muista, että rikkaus on muutakin kuin tukku tuohta. Hienointa on tuntea tehneensä jotain suurta.


np. Korn - B.B.K.