Sisko toi miehensä kanssa eilen poikansa meille hoitoon; itse menivät Kuopioon sukuloimaan. Olin tänään jonkun tunnin kahdestaan siskonpojan kanssa. Tajusin jälleen kerran että ei minusta varmaan olisi äidiksi, ainakaan siinä mielessä etten jaksa tai pysty olemaan niin vastuussa ja viihdyttävä ja mennä lasten ehdoilla. Tai osaan käsittääkseni olla ihan lapsiviihdyttäväkin, en vaan pysty siihen aina silloin kun lapsi haluaa. Minulla on liikaa omia ehtoja. Äskenkin äiti tuossa varmaan tunnin nukutti tuota poikaa. Mieletöntä sitoutumista. Tietysti jaksan tuota poikaa ja toista kummipoikaanikin mutta en osaisi kuvitella ympärivuorokautista huolehtimista. Ja tosiaan, se, että minun pitäisi olla vastuussa jonkun viattoman psyykestä, on pelottava ajatus. Vaikka minulla olisikin edellytykset suoriutua tästä tehtävästä kunniakkaasti, murtuisin paineen alla ja pilaisin koko yksilön joka tapauksessa. Eihän sitä tiedä jos vaikka joskus kehityn siinä määrin että kykenisin olemaan loistoäiti. Mutten välttämättä halua. Ainakaan sitä täyspainoista vastuuta. Ja sitä paitsi, maailma on täynnä lapsia (ja ihmisiä muutenkin) ilman vanhempia, miksi minun pitäisi hankkia omia. Öyh, ei miun mitään äitiysasioita pitänyt edes pohtia, vaan jotenkin tästä aiheesta muuten. En nyt kuitenkaan aio tässä ja nyt miksikään äidiksi, ezillai. Itse asiassa suunnittelin purkavani hoivaviettini koiranpentuihin.
Itse asiassa tämähän on nyt aika ajankohtainen aihe kun Rhondamme on raskaana (toivottavasti hän ei pelästy).
Okei, summary: jollain tapaa olen äiti-ihminen, huolehtivainen ja noin, mutta jollain tapaa taas en sitten ole ollenkaan. Merkelöin in my own way. Eri kohteet vain ovat rajoittavia. Jaa, taidan tässäkin asiassa olla jakautunut jakomieli. Kameleontti. Juu.

Mitäs sitten, no, koskee vähän päätä. Hiipparoin tänään vaatekaupoissa ohimennen, jotkut vaatteet siellä on kyllä pelottavan kaameita. Ihme rättejä. Pitäisikö vetäistä tiskiliina päälle, olisiko se kuul? Hä? Emminätajua.

Tästä kirjoituksesta tuli nyt aika älytön, tiedättekös. Mutta olokoot, pää tuntuukin nyt älyttömältä. Lallalei, vähän viiniä jos olisi. Taidan olla suklaahumalassa, möyh.


np. Paprika Korps - Mind Explorer