Aamulla valmistautuminen menee levottomasti. Lopulta on kokoontuminen ja lähtö, autossa uusia ihmisiä ja kaikki sujuu ongelmitta. Automatka menee oudon nopeasti vaikka välissä pysähdytään. Olo on vieraantunut kiukuttelevasta ystävästä, mutta onneksi toinen samaistuttavampi on paikalla. Ilmassa leijuu omituisia sosiaalisia viritelmiä, joille loppujen lopuksi paljastuu vain yksi alkulähde. Mutta niistä ei välitetä, asiat on priorisoitu. Vaikka näinollen tietääkin missä ja minkälaisessa tilaisuudessa on, niin olo tuntuu irralliselta. Vähän kuin irti omasta ruumiistaan. Läsnä on hillitty kuori. Tosin mekaanisuus tuo tyyneyttä, ja ehkä parempi niin. Vaan ahdistus kuristaa kurkussa hetken kun yllättäen arkku onkin näkyvissä heti kappeliin tultaessa. Sitten sitä huomaa ettei ajattele oikein mitään, kunnes taas välillä havahtuu ympäristöönsä. Sitten alkaa ajattelu. Ajattelu tuo vaikeita tunteita esiin. Pää on taas tyhjä. Seuraavan kerran kontrolli pettää kun äiti menee arkun luo.

Oma vuoro. Muutama ystävä mukaan, ruusut käteen maljakosta, pieni hetki välissä, ja kukat lasketaan arkun juureen. Jälleen kerran mekaanista, on vaikea tajuta mitä tekee. Arkun sisältöä on kaikista vaikein tajuta. Eihän se voi olla totta? Tajuaminen ei yhtään helpotu silloinkaan kun iso joukko ystäviä seisoo haudan äärellä.

Muistotilaisuus. Kappelissa alkanut niskajännitys alkaa tuntua päänsärkynä. Pää on sumussa ja väsymys alkaa painaa. Vanhimmat ystävät istuvat vieressä ja jaksavat sentään heittää läppää. Lapsuuskuvia pystyy sentään katsomaan hymyillen.

Olo säilyy outona läpi päivän. Kotiin tultaessa on oltava yksin noin pari tuntia ja levottomuus alkaa puskea läpi. Lopulta saapuu seura ja liitytään jengin seuraan itäiseen yöhön jossa muistellaan ja pidetään hauskaa. Niin sen lopulta on mentävä, paine päässäkin alkaa hälventyä. Mutta vielä jää alitajuntaan tieto siitä, että täysi ymmärrys tapahtuneesta on vasta tulossa. Sitä odotellessa.

Se siitä.

Seuraavaksi vietän juhannusta mökillä koko viikonlopun mm. Looran ja siskonpoikien kanssa ^^ Nyt edellämainitun kanssa Itikseen juhannusostoksille (tänä iltana vielä hengataan parin muun kanssa kaupungissa)! ->

 

np. Rihanna - Only Girl In The World