Mietin tässä, että miten eri ihmiset saa minusta erilaisen. Joskus tuntuu että niinkin erilaisen, että mahtavatko jotkut toiset edes tunnistaa minua itsekseni, kun olen jonkun muun kanssa aivan erilainen kuin heidän. Vai mahdankohan vaan kuvitella, jospa vaikutankin koko ajan omalta itseltäni, hieman eri tavalla vaan ajoittain. Tai ehkä jotkut ihmiset vain saavat minusta parhaat puolet esiin. Ja jotkut taas eivät läheskään kaikkea.
En taas tiedä kuka olen.

Vielä näistä lisääntymisasioista, ajatelkaas nyt, susilaumassakin vain alfanaaras saa pentuja, joista huolehtimiseen lauman muut naaraat osallistuvat. Mutta vain yksi susi on siis varsinainen äiti. Mjaa, taisin nyt kyllä samantien pohtia itseni pussiin; eivätkö ne huolehtivat yksilöt ole oikeastaan enemmän äitejä, kuin se, joka ainoastaan synnyttää? Tosin käsittääkseni tämä synnyttäväkin yksilö huolehtii. Mitenhän tämä nyt menisi. No joka tapauksessa, minkä takia ihmisten kesken on niin tärkeää että naiset lisääntyvät ja synnyttävät ynnä muuta. Ei kaikki halua. Minäkin voin ajoittain huolehtia joistain pennuista mutten olla täysipainoinen biologinen äiti.

Taidan miettiä liikaa. Joskus kyllä tuntuu ihan hyvältä vähän miettiä. Minun mietinnöistä ei vaan tahdo tulla loppua aina, vaan ne paisuvat järjettömyyksiksi.

Voisin siivota huoneeni, mutta ajatus papereiden läpikäymisestä ahdistaa; en tiedä mitä tekisin niille kaikille.

...limsa.


np. Hanging Garden - Paper Doves